Üritused

Tagasi

2022/2023 hooaja KICK-OFF Tartus “Tehnoloogia arendamine ja teaduse rakendamine – ettevõtete kogemus”

Tartu Ülikooli Delta keskus Sandbox (3. korrus ruum 3092)

Klubi hooaja avaüritus toimub reedel, 23. septembril Tartu Ülikooli Delta majas Sandbox ruumis. Selle hooaja avakohtumise teemaks on „Tehnoloogia arendamine ja teaduse rakendamine - ettevõtete kogemus“


Üritus on kõnelemas tehnoloogia ettevõtted ja teadusasutused ning ürituse lõpetab paneeldiskussioon. Ürituse peamiseks eesmärgiks on toetada T&A kasvu ja investeerimist ning omavahelist koostööd.


Tartus asuv Delta õppe- ja teaduskeskus sai valitud hooaja avaürituseks, kuna selle keskmes on koostöö tugevdamine ja hoidmine erinevate osapoolte vahel ühendades teaduse ja ettevõtluse. Eeltoodu on ka Innovatsiooniliidrite klubi üheks eesmärgiks, tuues kokku sarnaselt mõtlevad inimesed, et luua koostöö käigus uusi ideid, teenuseid ja tooteid.


Ajakava:
13:45-14:15 saabumine, registreerumine, kohvi&suupisted
14:15-14:30 Tervitus ja avakõne: Kristjan Järvan, ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium. TAIE toetusmeetmed ettevõtetele, teekaardid, T&A koostöö.
14:30-14:45 Merilin Varsamaa (Tehnopol) ja Martin Goroško (Tehnopol) ülevaade algavast hooajast.
14:45-15:05“Teaduspõhine tootearendus ja innovatsioon Bercmani näitel”. Bercman Technologies, Mart Suurkask (CEO)
15.05-15.25 „Innovatsiooniprotsess LightCode Photonics näitel“ Heli Valtna, LightCode Photonics asutaja ja tegevjuht
15:25-15:40 Paus
15:40-16.00 T&A koostöö ja innovatsiooniprojektid, Better Medicine, Priit Salumaa tegevjuht ja asutaja.</strong
16:00-16:45 Paneeldiskussioon: Kuidas toetada T&A ettevõttes - praktilised näited ning panelistide kogemus. Moderaator: Mart Maasik (UniTartu Ventures)



  • Mart Suurkask, Bercman Technologies tegevjuht

  • Priit Salumaa, Better Medicine tegevjuht ja asutaja

  • Heli Valtna, LightCode Photonics tegevjuht ja asutaja

  • Kristel Reim, Tartu Ülikooli Ettevõtlus- ja Innovatsioonikeskuse juhataja.
    16:45-... Networking.


LightCode Photonicson teadusmahukas süvatehnoloogiaettevõte, mis arendab läbimurdelist tehnoloogiat mobiilsuse valdkonnas. Ettevõte muudab ümber piltide hankimise ja lahendab 3D-kujutist täiesti uuel viisil – intelligentse taju kaudu. LightCode Photonics muudab 3D-kujutise inimese sarnasest tajust robotnägemiseks, ehitades maailma esimest tarkvarapõhist 3D-kaamerat (SD3D-kaamera). Ettevõtte uuenduslik lähenemine võimaldab olemasolevaid andureid kasutada tarkvarapõhiselt ja pakkuda Lidari jõudlust, kasutades juurdepääsetavaid COTS-i komponente taskukohase hinnaga. 3D-pildistamise mõju on nagu majanduse globaalne ümberkujundamine paberipõhiselt digitaalseks.


Better Medicine eesmärk on muuta meditsiin paremaks kõigile kasutades tehisintellekti – vähihaigetele, arstidele ja haiglatele. Ettevõte on loonud intelligentsed tööriistad, mis aitavad arstidel oma patsientidele paremat ravi ja võimalusi pakkuda. Better Medicine AI (BMAI) on tehisintellekt, mis vähendab aega, mille radioloogid peavad CT-skaneeringute analüüsimiseks kulutama. Hinnanguline aja kokkuhoid on 40–60% vähijuhtumi kohta. Lisaks ajasäästule on hinnanguliselt võimalik AI abil röntgeni-, CT- ja MRI-skaneeringute analüüsimiseks säästa 36 000–41 000 inimelu aastas.


Bercman Technologies on Eesti kapitalil põhinev 2016. aastal asutatud ettevõte, mille eesmärk on ennetada välditavaid liiklusõnnetusi ning aidata kaasa isejuhtivate sõidukite levikule liiklusturvalisust suurendavate toodete arendamise ja kasutuselevõtu kaudu. Ettevõtte tooteportfellis on nutikas ülekäigurada, nutikas mobiilsuse sõlmpunkt, liikluse tuvastamise seade, automaatne tee andmise tuvastaja ning raudtee juhtimise süsteemid. Ettevõte teeb koostööd TÜ isejuhtivate sõidukite labori ja Boltiga.


Üritus toimub eesti keeles.


Üritus on suunatud kõikidele innovaatilistele ettevõtetele ja organisatsioonidele. Tule ise ja võta sõber kaasa!


Kohtumiseni Tartus!